Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM) kazandığı Amed'in Sûr Belediyesi, mazbata alımı sırasında bir kişinin sarf ettiği sözler üzerine İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve kimi AKP'liler tarafından hedef gösterildi. Yerlikaya, X hesabından yaptığı paylaşımla, U.G. adlı kişinin Kemal Atatürk ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarına yönlik hakaret içeren sözler sarf ettiğini kaydetti. Yerlikaya, ayrıca U.G.'nin gözaltına alındığını duyurdu. 

20 gündür aranıyordu: Cansız bedeni toprağa gömülü halde bulundu 20 gündür aranıyordu: Cansız bedeni toprağa gömülü halde bulundu

ÖHD: YÜZDE 50 ENGELLİ

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Amed Şubesi, gözaltına alınan U.G'nin yüzde 50 engelli olduğunu duyurdu. Açıklamada,  "İnönü Üniversite Sağlık Kurulu raporu ile %50 zihinsel engelli bulunan U.G. sosyal medyaya yansıyan görüntülerden sonra Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafindan verilen talimat ile Diyarbakır TEM şube tarafindan gözaltına alınmiştır. İlk temas anında engellilik durumu anlaşılır olması ve ailesinin engellilik raporunu kolluğa sunmasına rağmen kötü muameleye maruz kalacak şekilde gözaltına alınmıştır" denildi. (Diyarbakır/MA)