Licik’teki ‘kapasite arttırımı’nda 3 yıl sonra yürütmeyi durdurma kararı Licik’teki ‘kapasite arttırımı’nda 3 yıl sonra yürütmeyi durdurma kararı
  • Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın 2024 yılı bütçesi üzerine TBMM Genel Kurulunda yaptığı açıklamaya, enflasyondaki hedeflere, para politikasına, yapılan desteklere ve sürekli gündeme getirilen yabancılardan vergi alınıp alınmayacağı meselesine açıklık getirdi.

SURİYELİLER VERGİ ÖDÜYOR MU?

  • Bakan Şimşek, Meclis kürsüsünden bakanlığının 2024 yılı bütçesi üzerine sunumunu gerçekleştirirken, "Suriyeliler vergi vermiyor" eleştirilerine de yanıt verdi.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN YANIT

  • Suriyelilerden vergi alınmadığına yönelik iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirten Şimşek, şu ifadeleri kullandı:
Ülkemizde bulunan yabancılar, şirket kurarlarsa kurumlar vergisine, işletme açarak şahsi faaliyetlerde bulunuyorlarsa gelir vergisine tabidir. Suriyeli veya başka ülke uyruklu insanlara yönelik herhangi bir vergi istisnası yoktur. Suriyeliler vergi vermek zorundalar ve veriyorlar.

"KAYIT DIŞI ÇALIŞMA SADECE TÜRKİYE'DEKİ YABANCILARLA İLGİLİ DEĞİL"

  • Türkiye'de kayıt dışı çalışmanın önemli bir konu olduğuna işaret eden Şimşek, bu sorununun sadece Türkiye'deki yabancılarla ilgili olmadığını söyledi.

TÜRKİYE'DE KAYIT DIŞI ÇALIŞMADA CİDDİ DÜŞÜŞ 

  • Kayıt dışı oranın yüksek olduğunu dile getiren Şimşek, şu bilgiyi aktardı:
Biz kayıt dışı çalışma oranını düşürdük. Yüzde 50'lerden yüzde 27'lere kadar getirdik ama alacağımız daha mesafe var.