Riha’nın Pîrsûs (Suruç) ilçesinde 14 Haziran 2018’de AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın Rıha’dan Ankara Adalet Bakanlığı önüne taşıdığı Adalet Nöbeti 107’nci gününde sürüyor. 

Kürtçe şarkılarla halay çeken gençlere polis aracında ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı dinletildi Kürtçe şarkılarla halay çeken gençlere polis aracında ‘Ölürüm Türkiyem’ şarkısı dinletildi

Emine Şenyaşar, katliamda sağ kurtulan aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili olan oğlu Ferit Şenyaşar ile 107’nci gününde de Adalet Bakanlığı ile görüşmek istedi. Ancak Adalet Bakanlığının kapısı her zaman olduğu gibi bugün de Şenyaşar’a açılmadı. Şenyaşar, bakanlığın ziyaretçi girişinin kapısına “Normalleşmenin yolu, yumuşamanın yolu adaletten geçiyor. Üstünlerin hukukuna karşı Adalet Nöbetimiz 107’ncı gününde” yazılı dövizlerini astı. 

‘OĞLUMU ALANA KADAR BURADAN KALKMAYACAĞIM’

Hakkında açılan “Kamu memuruna hakaret” davası kapsamında gittiği Riha’dan dönen Emine Şenyaşar, burada kısa bir açıklama yaptı. Hakkında açılan davaya tepki gösteren Şenyaşar, “Suç işleyenler dışarıda gezerken beni mahkemeye çağırıyorlar. Üç dört gün arayla mahkemelere gidiyoruz. Suç işleyenleri tutuklasınlar. Onları neden tutuklamıyorlar? Onlar gezerken benim oğlum cezaevinde. Ben adalet istiyorum, onlar bakanlığın kapılarına kilit vuruyorlar. Bütün çocuklarımı öldürdüler en azından bu çocuğumu bıraksınlar. Benim çocuğumu bırakana kadar da asla buradan kalkmayacağım” dedi. 

Kendilerine açılmayan Adalet Bakanlığı kapısını işaret eden Emine Şenyaşar, “Bakın işte kapıları üzerimize kapattılar. Biz buraya ulaşır ulaşmaz kapılara kilit vuruyorlar ve saklanıyorlar. Bu da devlet midir, bu da hükümet midir?” diye tepki gösterdi.

Emine Şenyaşar eyleminin ardında oğlu Ferit Şenyaşar ile birlikte Meclis’e geçti. 

SEVİNÇ ÇAKIR’IN NÖBETİ 29’UNCU GÜNÜNDE 

Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti eyleminden etkilenerek 15 Temmuz 2016’da yaşanan darbe girişimi sonrasında tutuklanan oğlu için eylem başlatan Sevinç Çakır’ın başlattığı oturma eylemini ise 29’uncu gününde sürdü

Kaynak: MA