ATK raporları: Tecrit koşullarına 'tıbbi meşruluk' kazandırıyor ATK raporları: Tecrit koşullarına 'tıbbi meşruluk' kazandırıyor

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından 14 Haziran 2018 tarihinde eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar’ın saldırıda yaralı kurtulan oğlu ve aynı zamanda Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Riha Milletvekili Ferit Şenyaşar ile Ankara’ya taşıdıkları Adalet Nöbeti, 63’üncü gününde de sürdü. Şenyaşar, “Adaletsizliğin merkezinde adalet mücadelemiz 64’üncü gününde devam ediyor” yazılı döviz taşıdı. Şenyaşar’ı Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi üyeleri ve Toplumsal Hukuk avukatları ziyaret etti.

Eylemde konuşan Emine Şenyaşar, 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanmak için yarın Pirsus’a (Suruç) gideceğini ve Pazartesi günü yeniden eylemine devam edeceğini söyledi. Şenyaşar, “Pazartesi yeniden burada alacağım. Oğlum serbest bırakılmayana kadar da burada nöbet tutmaya devam edeceğim” dedi.

Bakanlık önünde iftarını açan Şenyaşar ardından bakanlık önünden ayrıldı.