Wan’da 31 Mart seçiminden sonra yaşanan irade gaspına karşı verilen direnişe İzmir’den destek verdikleri için tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’e yönelik şiddet Wan’da protesto edildi. Tevgera Jinên Azad (TJA) öncülüğünde, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM) Parti il Örgütü önünde düzenlenen açıklamaya, çok sayıda kadın katıldı. 

GASP GİRİŞİMİ PROTESTO EDİLDİ

DEM Parti İl Eşbaşkanı Gülşen Kurt, Türkiye cezaevinde yaşanan ihlallerin işkence boyutunu aştığını belirterek, tutsakların maruz kaldığı işkencenin iktidar tarafından büyük bir çabayla örtülmek istendiğine işaret etti. Wan’daki irade gaspı girişimini protesto eden Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur’un tutuklandığını hatırlatan Kurt, “Tutuklu kadınların avukatlarıyla yaptıkları görüşmede infaz koruma memurları tarafından tecavüz imasıyla ‘Sizi lezbiyenlerin koğuşuna verelim de görün’ şeklinde tehdit edildikleri, adli tutuklu ve hükümlülere hedef gösterildikleri, iki kadın tutuklunun infaz koruma memurlarının hedef göstermesi sonucunda koğuştaki diğer hükümlü ve tutuklular tarafından linç girişimine uğradıklarını iletmişler” dedi.

‘İNSANLIK DIŞI POLİTİKALARA ORTAK OLMAYIN’

Söz konusu linç girişiminde gardiyanların koğuşun ışıklarını söndürdükleri ve linç girişimini gülerek izlediklerini söyleyen Kurt, “TJA olarak zindanlarda direnen yoldaşlarımızın hep yanında olmaya devam edeceğiz. Sibel ve Sedanur yoldaşlarımızın hemen serbest bırakılmaları için mahkeme heyetlerine buradan sesleniyoruz. Adaleti askıya alıp iktidarın insanlık dışı politikalarına ortak olmayın” ifadelerini kullandı.

Tutsakların tecrit politikalarına karşı direnişte olduğunu söyleyen Kurt, tecride karşı herkesi mücadele etmeye çağırdı. 

Van'da su kanalına düşen araçta bulunan baba ve oğlu hayatını kaybetti Van'da su kanalına düşen araçta bulunan baba ve oğlu hayatını kaybetti

Açıklama alkış, zılgıt ve “Bijî berxwedana zindanan” sloganlarıyla son buldu.