Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Çaldıran ve Muradiye ilçelerini ziyaret etti Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Çaldıran ve Muradiye ilçelerini ziyaret etti

Muradiye'deki bir yayla evinde Ö. M. (14) isimli çocuğun, tüfekten çıkan kurşunun boğazına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği iddia edildi.



Edinilen bilgilere göre, Van'ın Muradiye ilçesine bağlı Şehit Mehmet Bey Mahallesi Koruk Deresi civarında bulunan yayla evinde silahla oynayan Ö. M. (14), kuzeni tarafından silahla oynamaması için uyarıldı. Silahla oynamaya devam eden Ö. M'ye müdahale eden kuzeni D.E. (13) silahı alarak yere bıraktı. Silahın yerde patlaması sonucu boğazına isabet eden kurşunla Ö. M. yaşamını yitirdi.



Olay yerine gelen savcılık ve jandarma ekipleri, incelemelerde bulundu. Savcıya ifade veren D.E, "Ben sabah yaylada koyunlarımı otlatıyordum, sabah kuzenim Ö. yanıma geldi. Daha sonra eve girdi ve evde bulunan silahla oynamaya başladı. Ben de içeri girerek silahla oynamaması için uyardım. Ö. silahla oynamaya devam edince ben de müdahale ederek silahı elinden alıp, yere koydum. Tam bu sırada silah patladı ve kurşun Ö'nün boğazına isabet etti. Ben de dışarı kaçarak çevredekilere haber verdim" dedi.



Yapılan inceleme sonrası Ö. M'nin cenazesi Van Dursun Odabaşı Tıp Merkezi morguna kaldırılırken, D. E. ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü. DİHA