Kürtçe Bayram mesajları Kürtçe Bayram mesajları

Keledoş Malzemeleri Nelerdir

  • Kavurma eti
  • Yarım su bardağı nohut
  • 1 su bardağı den (Döğme)
  • Yarım su bardağı yeşil mercimek
  • İki avuç ak pancar
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 su bardağı kurut

Keledoş Nasıl Yapılır

Nohut ve döğme bir tencerede haşlanmaya bırakılır. Pişmesine yakın yeşil mercimek konur, hepsi piştikten sonra içine akpancar ve kavurma eti konur. 10-15 dakika kaynatılır. Malzeme iyice pişer, ezilmiş kurut kaynayan tencereye dökülür muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir. Ocaktan indirilir, üzerine tereyağı konulur bu yağ yemeğin sıcağı ile erir daha sonra servis yapılır.