İstanbul Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde görevli asistan doktor Semih Erduhan, hemşire G. Y ’ye “cinsel saldırıdan” yargılandığı davanın ilk duruşması bu gün Bakırköy 22’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya çok sayıda kadın katıldı.

DAVA 4 OCAK'A ERTELENDİ

6 çocuğa cinsel tacizde bulunan müdür yardımcısı tutuklandı 6 çocuğa cinsel tacizde bulunan müdür yardımcısı tutuklandı

Duruşmada G.Y. ve avukatları hazır bulunurken, duruşma kimlik tespitiyle başladı. Daha sonra tutuksuz yargılanan fail Semih Erduhan’ın savunmasına geçildi. Ardından söz alan G.Y.’nin avukatı Feyza Altun “Sanığın tutuklu olarak yargılanması talebimiz var” dedi. Mahkeme heyeti ise fail Fail Semih Erduhan’ın, kaçma şüphesinin olmadığını belirterek, tutuklanma talebini reddetti. Dava 4 Ocak 2024 tarihine ertelendi.

‘HER YER SUÇ MAHALİ’

Duruşma ardından Bakırköy Adliyesi önünde  “Kadına Yönelik Erkek Şiddeti Her Yerde” şiarıyla bir araya gelen kadınlar, kısa bir açıklama yaptı. İlk olarak söz alan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Hastane Temsilcisi Yasemin Bakır, “Haklı olmasına rağmen arkadaşımız Bağcılar Eğitim Araştırma Hastanesi’ne sürüldü. Arkadaşımız ses çıkardığı için sürgüne gönderildi. Fail aramızda dolaşmaya devam ediyor. Siz her yeri suç mahalli haline çevirdiniz biz de buraları kadınların yaşayacağı alanlara çevireceğiz” ifadelerini kullandı.

CEZASIZLIK POLİTİKASI

Daha sonra söz alan avukat Feyza Altun, “Bu süreçte fail erkek, 'rızası var’ diyerek cezasızlıkla davanın sonuçlanmasını istiyor. Flört ediyorduk dedi ama bir tek telefon konuşması çıkmadı. Biz bunun böyle olmadığını davada kanıtladık. Bu dava hastanelerde yaşananların bir göstergesi. Müvekkilim haklıdır" dedi.