Diyarbakır 2 No’lu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Enver Uçar, 30 yıllık tutsaklığın ardından tahliye oldu. Siirt’in Misirc (Kurtalan) ilçesine bağlı Ewtawer köyünde1993 yılında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan Uçar’a Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) tarafından “Devletin birlik ve bütünlüğünü bozmak” iddiasıyla müebbet hapis cezası verildi.  Batman, Şırnak, Konya, Bandırma, Rize, Adıyaman, Şakran, Siirt cezaevlerinde kaldı. Gözaltı sırasında 40 gün boyunca gördüğü işkence sonrası kırılan burnundan kaynaklı ameliyat olan Uçar, cezaevinde ayrıca astım, bronşit, şeker gibi birçok hastalıklarla mücadele etti.

Uçar’ı cezaevi önünde Êlih ve Misirc’tan (Kurtalan)  gelen ailesi ve akrabalarının yanı sıra Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) Amed ve Elîh şubeleri, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokrasi ve Eşitlik Partisi (HEDEP) üyeleri ile daha önce kendisiyle aynı cezaevinde kalan arkadaşları zılgıt, alkış ve çiçeklerle karşıladı.

‘BURUK BİR SEVİNÇ YAŞIYORUM’

İran: İdama mahkum edilen Kürt rapçi için kritik karar İran: İdama mahkum edilen Kürt rapçi için kritik karar

Kendisi karşılamaya gelenlerle selamlaştıktan sonra kısa bir konuşma yapan Uçar, “Duygularımı tarif edememem arkadaşlarım içerde olduğu için buruk bir sevinç yaşıyorum” dedi.

Uçar, ardından kendisini karşılamaya gelenlerle birlikte Êlih’e doğru yola çıktı.