Konya'nın Selçuklu ilçesinde 5 Şubat 2020 akşamı sokak ortasında Ayşe D.’ye şiddet uygulayan Özgür Duran’ı engellemeye çalıştığı sırada bıçakla ölümüne neden olan Kadir Şeker’in yargılandığı davanın karar duruşması Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

“Kasten öldürmek” ve “yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları” suçlarından yargılanan Şeker, ailesi ve avukatları ile ölen Özgür Duran’ın ailesi ve avukatları da duruşma salonunda hazır bulundu.

Duran'ın avukatları mütalaaya karşı savunma yapıp, “haksız tahrik uygulanacaksa” da en alt sınırdan uygulanmasını talep etti.

Kadir Şeker'in avukatları da mütalaaya karşı, olayda kasıt olmadığını, Şeker'in şiddet görmek üzere olan bir kadına yardıma koştuğunu ve olayda da Özgür Duran'ın boynunu sıktığını belirtti.

MAHKEME KARARINI AÇIKLADI

Savunmalar ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şeker'e “kasten öldürmek” suçundan önce müebbet hapis cezası verdi. Ardından bu cezayı, suçu haksız tahrik altında işlediği gerekçesiyle 15 yıla indirdi. Duruşmadaki iyi halini göz önünde bulunduran mahkeme, cezayı 12 yıl 6 aya indirdi.

NE OLMUŞTU?

Konya’nın Selçuk ilçesinde 5 Şubat 2020 tarihinde yaşanan olayda, Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda Özgür Duran birlikte yaşadığı Ayşe D.’yi darp ederken, parktan geçen Kadir Şeker de olaya müdahale etmek istedi. Çıkan arbedede, Şeker'in elindeki bıçak, Duran'ın kalbine isabet etti. Özgür Duran, hayatını kaybederken, Kadir Şeker, gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Şeker, çıkarıldığı mahkemece “kasten adam öldürme” suçundan tutuklandı.

Şeker hakkında “kasten öldürme” ve “yasak bıçaklar ve diğer aletler taşıma” suçlarından iddianame hazırlandı. Tutuklu yargılanan Şeker hakkında 16 Eylül tarihinde görülen duruşmada savcılık mütalaasını açıkladı. İddia makamı Şeker’in suçu ağır tahrik altında işlediğini belirterek, "kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını, haksız tahrik indiriminin de üst seviyeden uygulanmasını istedi. Savcı, 'yasak bıçaklar ve diğer aletlerle ilgili suçlar ve cezaları' kapsamında ise Şeker’in 6 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.(MA)