Ticaret Bakanlığı, bu akşam İsrail'le olan tüm ticaretin durdurulduğunu açıkladı.

Ticaret Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

'KARARLI ŞEKİLDE UYGULANACAK'

"Devlet düzeyinde alınan tedbirlerin ikinci aşamasına geçilmiş, İsrail’le ilgili ihracat ve ithalat işlemleri tüm ürünleri kapsayacak şekilde durdurulmuştur. İsrail Hükümeti, Gazze’ye kesintisiz ve yeterli miktarda insani yardım akışına izin verinceye kadar Türkiye söz konusu yeni tedbirleri kesin ve kararlı bir şekilde uygulayacaktır.

Öte yandan, işgal altında yaşamak zorunda kalan Filistinli kardeşlerimizin bu kısıtlamalardan etkilenmemesi için Ticaret Bakanlığımız ile Filistin Milli Ekonomi Bakanlığı arasında gerekli çalışmalar koordine edilmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistinli kardeşlerimizin haklı davasını desteklemeye devam edecektir."

BLOOMBERG DUYURMUŞTU

Bloomberg News, daha erken saatlerde iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberiyle, Türkiye'nin Perşembe gününden itibaren İsrail'e ve İsrail'den tüm ihracat ve ithalatı durdurduğunu duyurmuştu.

Bakırhan: Ders alınıp alınmadığını göreceğiz Hatimoğulları: Bu dava Türkiye için bir yol ayrımıdır Bakırhan: Ders alınıp alınmadığını göreceğiz Hatimoğulları: Bu dava Türkiye için bir yol ayrımıdır

Türkiye'nin İsrail'le tüm ticareti durdurmasına tepki gösteren İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Erdoğan'a "diktatör" demiş, "İsrail'in ithalat ve ihracatına yönelik limanları bloke ederek anlaşmaları çiğniyor. Ancak Türk halkının ve iş adamlarının çıkarlarını hiçe sayan, uluslararası ticaret anlaşmalarını hiçe sayan bir diktatör böyle davranır" ifadelerini kullanmıştı.

9 NİSAN'DA 54 ÜRÜN KISITLANMIŞTI

7 Ekim'in ardından İsrail'in Gazze'de yürüttüğü katliama tüm dünya kamuoyundan tepkiler gelirken, Türkiye'nin de İsrail ile ticari ilişkileri devam ettirmesi protesto edilmişti.

Protestoların ardından Türkiye; İsrail’in sebep olduğu katliam, insani felaket ve fiziki yıkımın devam etmesi, İsrail Hükümeti uluslararası ateşkes çabalarını karşılıksız bırakması ve insani yardımları engellemesi nedeniyle 9 Nisan 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 54 ürün grubunun İsrail’e ihracatını kısıtlamıştı.