Wan’ın Artemêt (Edremit) ilçesinde 27 Mayıs 2023 tarihinde evli olduğu Şükrü Koçak tarafından katledilen Fatma Oğur’un ölümüne dair açılan davanın 2'nci duruşması yarın Van 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Koçak'ın “tasarlayarak ve canavarca hisle öldürme” suçundan tutuklu yargılandığı dava öncesi Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistlerinden duruşmaya katılım çağrısı yapıldı.  

'TEK SES OLALIM'

Van'da fiyatlar katlanınca alım da satım da düştü Van'da fiyatlar katlanınca alım da satım da düştü

TJA üyesi Berivan Polat, ülkede her gün 3 kadının katledildiğini ancak faillerin cezasızlık politikalarıyla ödüllendirildiğini söyledi. Bu durum nedeniyle kadın cinayetlerinin arttığına dikkati çeken Polat, "Failler ‘Cinayeti işlerim ve iki ay sonra dışardayım’ mantığı ile cinayetleri işlemeye devam ediyorlar. Bizler kadın kırımına karşı ses olmaya, faillerin yargılandığı günlerde mahkeme salonlarında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Polat, yarın görülecek duruşmaya katılım çağrısı yaparak, "Bir kadın cinayeti daha yaşanmaması için orada olalım ve sözümüzü söyleyelim. Katledilen kadınların faillerinin aklanmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bunu için meydanlarda, sokaklarda mücadelemizi sürdüreceğiz” diye kaydetti. 

TJA aktivisti Gülistan Bozkurt ise, kadınların yıllardır erkek egemen zihniyete karşı mücadele ettiğini vurguladı. Bozkurt, "Kadınlar olarak yarın Fatma Oğur’un sesi olmak için mahkeme salonunda olacağız. Orada eril zihniyete karşı duracağız. Bugün kadınlar sistem tarafından katlediliyor. Sistem için kadının katledilmesi bir anlam ifade etmiyor. Çünkü kadına değer verilmiyor. Biz kadınlar olarak bunu kabul etmiyoruz. Bugün Fatma yarın biz olabiliriz. Dünyadaki tüm kadınlar bu tür durumlara maruz kalıyor. Buna karşı tek ses olalım" ifadelerini kullandı.