Gazze’ye dönük devam eden saldırılar nedeniyle Türkiye ile İsrail arasında büyüyen siyasi gerileme İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen da dahil oldu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün Beştepe'de düzenlenen bir programda İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu Yahudi Soykırımı'nın mimarı Adolf Hitler'e benzetmiş, “Hitler'den garip garip bahsederlerdi. Sizin Hitler'den ne farkınız var ya? Bunlar bize Hitler'i de aratacak. Netanyahu'nun yaptıklarının Hitler'den geri kalır yanı var mı?" ifadelerini kullanmıştı.

Netanyahu ise dün Erdoğan'a "Kürtlere soykırım uygulayan, kendi yönetimine muhalif gazetecileri hapse atmak konusunda dünya rekorunu elinde bulunduran Erdoğan, bize ahlak dersi verecek son kişidir" sözleriyle yanıt verdi. 

Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen Netanyahu'yu Hitler'e benzeten Erdoğan’a yönelik “nankör” ifadesini kullandı. 

'BÜYÜKELÇİ GERİ DÖNMEYECEK'

İran’da Kürt tutsak idam edildi İran’da Kürt tutsak idam edildi

İsrail kamu radyosu Reşet Bet'e konuşan Dışişleri Bakanı Cohen, Erdoğan’ı yine “Hamas'la aynı safta yer almakla” suçlayıp, “Türkiye'nin cumhurbaşkanı olarak görev yaptığı sürece İsrail büyükelçisi geri dönmeyecek" dedi.

Cohen, verdiği demeçte "Erdoğan nankör. Geçen şubat ayında Türkiye'ye yardım yaptık, hatta orada sahra hastanesi açtık. Bu arada Hamas'la aynı safta yer alan Erdoğan'ın sorumsuz davranışlarını görüyoruz. Şansölye Schulz'un 'yeni Naziler' olarak tanımladığı kişi. İsrail büyükelçisini Türkiye'den geri çağırma kararının haklı olduğunu düşünüyorum" cümlelerini sarf etti.