Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 gözaltı daha Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 4 gözaltı daha

Şırnak Güneyçam Köyü Jandarma Karakolu'nda görev yapan son mektubunda üstleri tarafından baskı ve tehdide maruz bırakıldığını yazarak ve intihar eden Uzman Çavuş Ökkeş Gök'ün vefatı tartışılmaya devam ediyor.

Birgün'e konuşan Gök'ün abisi Mustafa Gök, “TSK yarım yamalak bir askeri cenaze töreni düzenledi. Cenazeden sonra ne vali ne de belediye başkanı aradı. Devlet yetkilileri taziyeye gelmedi. Bunu da herkes bilsin” ifadelerini kullandı.

'BU AİLE BUNU HAK EDECEK NE YAPTI?'

Gök için 18 Aralık’ta Antep’te cenaze tören düzenlenmişti. Şahinbey Belediye Meclisi’nin eski Meclis Üyesi CHP’li Uğur Kalkan acılı aileye taziyeye gittiğini duyurmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ökkeş Gök'ün ailesine ve akrabalarına taziye ziyaretinde bulunduk. Yetkililerin taziyeye gelme zahmetinde bulunmayışlarını, yalnız bırakıldıklarını, evlerine astıkları bayrağı bile satın aldıklarını anlattılar. Bu aile bunu hak edecek ne yaptı?” dedi.

AİLENİN İKİNCİ OTOPSİ TALEBİ REDDEDİLDİ

Baba Ali Gök, oğlunun “Bizi sıkıyorlar” diye yakındığını ifade ederek, “Bildiğimiz bir meselesi yoktu. Ancak yazdığı mektuba göre eziyet görmüş” demişti. Gök, askeri yetkililerin kendilerine bilgi vermediğini vurgulamıştı.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ailenin ikinci kez otopsi istediğini, ancak bu talebin geri çevrildiğini belirtmişti.