Van Milletvekili Sinan Çiftyürek, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında; 17 Kasım 2023 tarihinde, akşam saat 17:00 civarı, Ofis semti Gevran Caddesi, Akkoyunlu 3 Sokakta önünü kesen yelekli bir kişinin, yeleğini açarak kendisine silah gösterdiğini sonrasında ise konuşmadan yanından uzaklaştığını belirtti.

Tehdidin planlı olduğunu belirten Çiftyürek, uzun bir takip ve organizasyon sonrası silahlı tehdidin gerçekleştiğini düşündüğünü ifade etti.

Kurtulmuş ile görüşen Özel: Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur? Kurtulmuş ile görüşen Özel: Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur?

Bize silah göstermeyin…

Kürt meselesinin demokratik çözümüne yönelik HEDEP grubu olarak yaptıkları tespitlerin ve önerilerin bazı derin yapılarda rahatsızlık yarattığını ifade eden Çiftyürek, kendilerine silah göstermemesini çözüm adresi gösterilmesi gerektiğini belirtti. Mecliste Kürt meselenin çözümü adına çaba harcamaya devam edeceklerini belirten Sinan Çiftyürek, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’a seslenerek Meclis Başkanı olarak bir milletvekiline yapılan bu saldırıya sessiz kalmaması gerektiğini, bu konuda girişimde bulunmasını talep etti.

Kolluk ve adli güçlere de seslenen Çiftyürek, Diyarbakır’ın her tarafının kameralarla izlendiğini istenilirse silahlı tehditte bulunan kişinin rahatlıkla bulunabileceğini belirtti.

Cumhuriyet rejimi boyunca bu yöntemlerin denendiğini söyleyen Çiftyürek, bunun Kürt meselesini çözmek bir yana boyutlandırdığını, Kürtleri nefessiz bırakmanın Türkleri de
nefessiz bıraktığını, sorunun demokratik çözümü için çaba sarf edilmesi gerektiğini ifade etti.