AKP politikaları yüzünden kentten her yıl işsizlikten dolayı gurbete çıkan onlarca Vanlı işçi çalıştıkları işlerde yaşamlarını yitiriyor. Sendikalar yaşanan iş cinayetleri karşısında AKP iktidarının her hangi bir önlem almadığını belirtirken, inşaat sektörünün başlıca sorunlarından biri ise kayıt dışı çalıştırma. işçilerin büyük çoğunluğunun her hangi bir sosyal güvencesi olmadığı için yaşanan cinayetlerin üstü örtülebiliyor ve sorumlular cezalardan kaçınıyor. Yaşanan iş cinayetlerine ise hergün bir yenisi ekleniyor.

1 İŞÇİ DAHA HAYATINI KAYBETTİ

Van'dan Adana'ya çalışmaya giden Gürpınar ilçesi Yedisalkım Mahallesi (Pût) nüfusuna kayıtlı Hekim Gülalan isimli işçi, çalışmış olduğu inşaatın şantiyede üzerine vincin bir parçasını devrimesi sonucu ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri yapış oldukları kontrolde Hekim Gülalan'nın hayatını kaybettiğini belirledi. 

1 AYDA 3'ÜNCÜ CİNAYET

Son bir ay içerisinde Van'ın Erciş ilçesi nufüsuna kayıtlı Yusuf Çevik (19) isimli işçi İzmir'de çalışmış olduğu bir inşaatın 4'üncü katından düşerek, Muradiye ilçesi nüfusuna kayıtlı Ahmet Çolak (25) isimli genç işçi ise göçük altında kalarak hayatını kaybetmişti. Son olarak Gürpnar ilçesi nüfusuna kayıtlı Hekim Gülalan'da hayatını kaybetti

2021'de yaşanan iş cinayetleri sonucu en az 20 Vanlı işçi çalıştıkları çeşitli işlerde hayatlarını kaybetti.(HABER MERKEZİ)

İLGİLİ HABERLER