Bölge kentlerinde zırhlı araçlar can almaya devam ediyor. Son 13 yılda 20’si çocuk en az 40 kişi zırhlı araç çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Söz konusu ölümlerin yaşandığı kentlerin başında Şırnak geliyor. En son kente bağlı İdil ilçesinde 3 Eylül akşamı evlerinin sokağında bisiklet süren 7 yaşındaki Miraç Miroğlu, hızla gittiği belirtilen zırhlı aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Olaya ilişkin henüz herhangi bir resmi açıklama yapılmazken, faili asker ve polis olan olaylardaki cezasızlık politikası tepkiyle karşılanıyor.  

UYKUDA KATLEDİLEN ÇOCUKLAR 

Silopi'nin Karşıyaka Mahallesi'nde 3 Mayıs 2017 tarihinde torunları Muhammed (7) ve Furkan Yıldırım'ı (6) evlerine giren zırhlı aracın altında kaybeden Ayşe Yıldırım da son yaşanan olaya tepki gösterdi. Torunlarının uykularında katledildiğini ve halen acısının taze olduğunu belirten babaanne Yıldırım, "Kürt çocukları büyümesin diyorlar" şeklinde tepki gösterdi. Yıldırım, "Furkan ve Muhammed'in kapının önüne kadar gitmesine dahi izin vermezdik. Onları okula götürüp getirirdim. Torunlarımın ölümüne sebep olanlar 3 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakıldı. Daha sonra görevlerine kaldıkları yerde devam ettiler" dedi. 

Torunlarının ölümünden sorumlu tutulan polis hakkında 2 yıl 1 ay hapis cezası verildiğini ve bunun da 19 bin TL'ye çevrildiğini anımsatan Yıldırım, "Onlara müebbet hapis cezası verilmesi gerekirdi, onların bir ömür cezaevinde kalması gerekirdi. Çocuklarımız ne zaman sokağa çıksa, zırhlı araçlar katlediyor. Uykudaki çocukları katledenler, sokakta oyun oynayanı hiç sağ bırakmaz. Artık zırhlı araçlardan kaynaklı çocuklarımızın sokağa dahi çıkmasına izin vermiyoruz” diye belirtti. 

'ÇOCUKLAR BÜYÜMESİN DİYORLAR'

Acılarını paylaştıkları Miroğlu ailesine baş sağlığı dileyen Yıldırım, şöyle devam etti: "Acımız ortak. Aynı acıyı yaşıyor ve paylaşıyoruz. Nerede bir çocuk sokağa çıksa böyle yapacaklar. Miraç'ın failleri de Furkan ve Muhammed'in failleri gibi  3 ay cezaevinde kaldıktan sonra serbest bırakılacaklar. 'Kürt çocukları büyümesin' diyorlar. Artık yeter. Zırhlı araçlarını sokaklarımızdan çeksinler."

MA / Zeynep Durgut