Kadir isminin anlamı nedir?

Arapça kökenli olan Kadir ismi değer, onur, incelik anlamına gelmektedir.

Kadir isminin diğer anlamları

  1. Değer, kıymet, itibar.
  2. Parlaklık.
  3. Kudret sahibi kudretli, kuvvetli, güçlü.
  4. Allah'ın isimlerinden. Kur'anı Kerim'de 50'ye yakın yerde geçmektedir. Başına"abd" takısı olarak "Abdülkadir" olarak kullanılır.

Kadir İsim Analizi:

Başarılı, unvan sahibi olabilme potansiyeli olan, hırslı, zorluklara direnen, kırılgan, karar vermekte zorlanan bir kişilik enerjisi verir.

Kadir isminin konulması caiz midir?

Kadir isminin kullanılması islami açıdan caizdir ve kullanılmasında bir sakınca yoktur.

Kadir ismi Kur'an-ı Kerim'de geçer mi?

Kadir ismi Kur'an-ı Kerim'de geçmektedir.

Kadir isminin analizi

Kadir ismine ait harf analizi
K Barışseversiniz. Yani asla arkadaşlarınıza ve ailenize karşı kavgacı bir tavrınız olmadığı gibi, onlara sesinizi yükseltmeyecek kadar sakin ve ılımlı bir kişiliğe sahipsiniz. Bu tavrınız herkes tarafından hayranlıkla karşılanmaktadır.
A Sakin bir kişiliğe sahip olmanız nedeni ile çözüm üretme yeterliliği çok yüksek birisiniz. Bu durum da sizin çevrenizdeki güvenilirliğinizi artırıyor. Kararlarınıza hep saygı duyuluyor.
D Mert ve güvenilir bir kişilikte olduğunuzdan etrafınızdaki herkes size güveniyor. Bunun yanında çevrenizdeki insanların problemleri ile birebir yakından ilgilenmeniz de ne kadar sorumluluk sahibi olduğunuzu gösteriyor.
İ Planlı ve programlı kişiliğiniz sayesinde kariyerinizde her zaman iyi yerlere geliyorsunuz. Bunun yanında yardımsever tavırlarınız sayesinde herkes tarafından beğenildiği gibi yeni ortamlara da çabuk uyum sağlıyorsunuz.
R Dengeli ve uyumlu kişiliğiniz ile etrafınızdaki herkesin size saygı duymasını sağlıyorsunuz. Neşeli yapınız ile de en mutsuz olan insanı bile kolay bir şekilde güldürebiliyorsunuz.

Kadir isminin Arapça yazılışı

قادر

Kadir isminin yorumları