Urfa’nın Viranşehir ilçesinde 4 Eylül’de jandarma ve polisler tarafından yapılan ev baskınlarında “Örgüte yardım etmek” ve “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Hamdullah Esen (55), Tayip Temel (52) ve Mehmet Sait Yardımcı’nın (52) İl Emniyet Müdürlüğü TEM Şube’deki işlemleri halen sürüyor. 

‘AVUKAT İSTEMİYORUM’ İMZASI

Gözaltındaki yurttaşlardan Hamdullah Esen’in oğlu Nizamettin Esen, tansiyon hastası babasının işkence gördüğünü belirtti. Mardin’in Derik ilçesine bağlı Düztaş (Telik) Mahallesi’nde yaşayan oğul Esen, avukatın uzun bir süre babasıyla görüştürülmediğini aktararak, “Avukat görüşü sırasında polisler babamın yanına gidiyor. Derdini anlatmasına izin vermiyorlar. Babama ‘avukat istemiyorum’ diye kağıt imzalatmışlar” dedi.  

‘BABAM İŞKENCE ALTINDA’

Babasının şu an baskı altında olduğunu belirten Esen, “Kendisine işkence yapılıyor. Doktora götürüyorlar. Doktor, muayene etmeden ‘bir şey yok’ diyerek geri gönderiyor. Avukatımız, babamın yüzünde morarma, şişme, kan izleri ve dizinde kanama olduğunu, yine elbiselerinin yırtıldığını söyledi” bilgilerini paylaştı. 

Esen, söz konusu duruma ilişkin suç duyurusunda bulunacağını aktardı.  

‘YARDIMA POLİS ENGELİ’

Avukat Vedat Tosun ise, ailenin bildirmesi üzerine Esen ile görüşmek için dün Urfa TEM Şube Müdürlüğü’ne gittiğini ve polislerin kendisine “Müvekkilin burada değil. Adliye’ye götürülmüş” dediğini kaydetti. Av. Tosun, uzun bir süre sonra müvekkilinin imzasının olduğu iddia edilen ve üzerinde “maddi durumlarının olmadığı” yazılı bir belgenin getirildiğini belirtti. Av. Tosun, bunun üzerine müvekkili ile yüz yüze görüşmek istediğini polislere bildirdiğini söyledi. 

Saat 18.00’de 3 avukat ile birlikte müvekkili ile görüşme yapabildiğini aktaran Av. Tosun, “Müvekkilin kötü halini gözlemledik. Dizinin kanadığını, pantolon ve gömleğinin yırtılmış olduğunu gördük. Şimdi konuşamayacağını, çok halsiz olduğunu, kendisini çok fazla darp edildiğini bildirdi. Tarafımıza gösterilen belgenin gerçek olup olmadığını sorduğumuzda, gerçek olmadığını ama şu anda bunun olması gerektiğini aktardı. Kendisine karşı suç işlendiğini söylemesine rağmen yardımımızı baskılar nedeniyle kabul edemeyeceğini söyledi” diye konuştu. 

YARDIMCI DA ŞİDDET GÖRMÜŞTÜ

Av. Sezai Akın da dün gözaltındaki müvekkili Mehmet Sait Yardımcı ile bir görüşme gerçekleştirmiş ve müvekkilinin kendisine işkence yapıldığını söylediğini açıklamıştı. Av. Akın, müvekkilinin üzerinde kan izi, vücudunun belli noktalarında morarma ve elbiselerinin yırtıldığını kamuoyu ile paylaşmıştı.