Baroların yapısını değiştirecek düzenlemeye tepki olarak bulundukları illerden “Savunma Yürüyüşü” başlatan 41 baro başkanın yürüyüşü 2’nci gününde. Dün bulundukları kentlerde yürüyüş startı veren Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Urfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel, Van Barosu Başkanı Zülküf Uçar ve Mardin Barosu Başkanı İsmail Elik, buluştukları Suruç'un Aligör beldesinde yürüyüşlerine devam etti. Aligör girişinde karşılanan baro başkanlarına çok sayıda avukat da destek verdi. 

FARKLI EYLEMLER GÜNDEMDE 

Baro başkanlarının yürüyüşüne belde halkı da alkışlarla destek verdi. Baro başkanları ve beraberindekiler 15 kilometre yürüdükten sonra yola araçlarla devam etti. Baro başkanları yarın Ankara’da olacak. Baro başkanları, hükümetin düzenlemeden vazgeçilmemesi halinde “Cübbeli yürüyüş”, “duran başkan”, Meclis önünde “Son Nöbet” gibi farklı eylemlere başvuracak. 

FEYİZOĞLU BAROLARA KARŞI 

Baro başkanlarının yürüyüşüne katılmayan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, katıldığı bir televizyon programında “Bir kere 80 baro yürümüyor, 30 civarında baro yürüyor. Bu onların demokratik hakkı. Sorun gerçekten bu yürüyüş avukatların yargının sorunlarını çözmek için midir? Yoksa başka bir şey için midir? Çoklu baro kavramına karşıyız. 80 baromuz da karşı. Bir ilde birden fazla baro kurulmasına izin veren bir düzenlemeyi istemiyoruz. Yargının üç ayağından biri olan barolar için yanlış buluyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına da anlattım” diye konuştu. (MA)