Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden Türkiye'ye geçmeye çalışan 9 kamyon ve TIR şoförü, 17 gündür Gürbulak Gümrük Kapısı'nda bekliyor. Yaklaşık 300 şoförle gümrüğün bulunduğu Bazirgan bölgesinde günlerce bekleyen 9 şoför, önceki hafta içinde arkadaşlarının tamamının geçtiğini; ancak kendilerine bir türlü izin verilmediğini belirtti. 

Koronavürüs (Kovid-19) vakalarının İran'da görülmesi üzerine kapanan kapının diğer tarafında kalan Türkiye vatandaşı şoförler, siyasi partiler başta olmak üzere yetkililere çağrı yaparak, çözüm istedi. 

'KEYFİ BEKLETİLİYORUZ' 

Telefonla ulaştığımız araç şoförlerinden biri, gümrük yetkililerinin keyfi bahanelerle kendilerini bin 800 kilometre uzaklıktaki İran-Türkmenistan sınır kapısının bulunduğu Lütfü Abat Bölgesi'ne yönlendirdiğini anlattı. İşini kaybetme endişesiyle isminin verilmesini istemeyen şoför, “Oraya gitsek de gümrük kapısına 300 kilometre kala durdururlar. Bırakmazlar gitmemize. Gümrük müdürü 'Cumhurbaşkanı da izin verse ben geçişinize izin vermem' diyor. 2 arkadaşımız buradan ayrılıp Lütfü Abat'a doğru gitti; fakat en az 10 günden aşağı dönmezler. Tahran hükümeti bizim geçişimize izin verdi; ama Türkiye tarafı bizim geçişimize izin vermiyor. Madem evraklarımız eksik bizi neden gümrüğe aldılar? Kayıtlarımız yapıldı, mazot vergilerimiz alındı; ama geçmemize izin vermiyorlar” dedi. 

SİYASİ PARTİLERE ÇAĞRI 

Gümrük sahasından çıkarılmak istendiklerini dile getiren şoför, “Bize ‘Şehrin içine çıkın’ diyorlar, ama biz çıkmıyoruz" diyerek, Meclis'teki siyasi partilere konuyla ilgilenmeleri için çağırı yaptı.(MA)