Diyanet "İnfak Toplumun Şifasıdır" başlığıyla yayımladığı cuma hutbesinde üniversitelere yapılacak camiler için cemaatten para istedi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan ve 2021-2023 dönemini kapsayan Orta Vadeli Mali Plana (OVMP) göre, Diyanet'in bütçesi 11,5 milyar liradan 12,9 milyar liraya yükseltilmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2021 yılı bütçesi ile 7 bakanlık ve 12 başkanlığın bütçesini geride bırakmıştı.

13 milyara yakın bütçesi olan Diyanet cuma hutbesinde inşaatı devam eden üniversite camileri için para istedi. Hutbede şu ifadeler yer aldı: "Türkiye Diyanet Vakfımız, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Kardeşlerini Unutma, Beklenen Sensin' şiarıyla hayır ve hasenatımızı, fitre ve zekâtımızı ihtiyaç sahipleriyle buluşturmaya devam ediyor. İl ve ilçe müftülüklerimiz aracılığıyla ya da vakfımızın kurumsal web sayfası üzerinden bu yardım seferberliğimize katkıda bulunabilirsiniz. Ayrıca inşaatı devam eden üniversite camilerimiz için Cuma namazı sonrası yardımlarınıza başvuracağız. Yaptığımız ve yapacağımız bütün yardımların makbul olmasını Cenâb-ı Hak’tan niyaz ediyorum."