Bursa İnegöl ilçesinde, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencileri okul servislerinde kitap okumaya teşvik etmek için düzenlenen ‘Okul Yolum, Okuma Yolum’ yarışmalarında dereceye giren öğrencilere törenle ödülleri verildi. 90 öğrenciye toplam 12 bin liralık ödül dağıtıldı.

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça, Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile çok sayıda davetlinin katıldığı törende konuşan İnegöl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Baştürk, “Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde 6 yıl önce Türkiye genelinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor’ projesi çerçevesinde biz de İnegöl’de ‘İnegöl Okuyor ve Yarışıyor’ kampanyası yaptık. Bu yıl da servislerle taşımalı eğitim merkezlerine gelen öğrencilere yönelik ‘Okul Yolum, Okuma Yolum’ projesi düzenledik. Ekim 2013 ayında bin 120 ortaokul ile bin 138 lise öğrencisi arasında çalışma yaptık. Bu öğrencilerimize kitapların ve ödüllerin temini ile ilgili de hayırseverimiz Şahin Güven katkıda bulundu. Öğrencilerimiz okuluna gidip gelirken serviste kitap okudu. Öğrencilerimiz okudukları 10 kitaptan sınav oldular. Her okuldan ilk 3’e giren öğrencileri bugün ödüllendirdik. Ortaokul öğrencilerimizden 850 öğrenci, liselerdense 126 öğrenci yarışmaya katıldı. Sınavlarda öğrencilere 50 soru soruldu. Sınavda 50 soruyu bilerek, tam puan alan öğrencilerimiz var. İnegöl’de farklı ve güzel şeyler yapılıyor" dedi.

Kategorilerin birincilerine ipad, ikincilere ve üçüncülere küçük altın, diğer öğrencilere ise madalyaları takdim edildi. Öğrencilere toplam 12 bin lira değerinde ödül dağıtıldı.