Sakarya’nın Hendek ilçesindeki Yukarıçalıca mevkiinde bulunan Coşkun isimli havai fişek fabrikasında meydana gelen ve 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 100'ün üzerinde kişinin yaralandığı patlamanın ardından başlatılan bölgedeki çalışmalar devam ediyor. Sabah saatlerinde iş makineleriyle enkaz kaldırma çalışmaları gerçekleştirilen olay mahalline, AFAD ekipleri arama kurtarma köpekleriyle intikal etti.

3 KİŞİ HALA BULUNAMADI

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte kayıp 3 kişiyi arama çalışmalarına hız verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı Afet Kriminal İnceleme ekipleri de enkaz bölgesinde arama çalışmalarına katıldı. Enkaz kaldırma ve ekiplerin çalışması drone ile havadan görüntülendi.

Meydana gelen patlamada yaşamını yitiren 4 kişiden 2'sinin ise kimliği tespit edildi. Ölen 2 kişinin Hava Çelik ve Selahattin Tepeçınar olduğu belirlendi.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan İçişleri Bakanlığı, patlamayla ilgili idari soruşturma başlatıldığını duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Sakarya Hendek'te havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamayla ilgili olarak idari soruşturma başlatılmış, bu kapsamda İçişleri Bakanlığınca 1 mülkiye başmüfettişi, 1 polis başmüfettişi, 1 jandarma müfettişi görevlendirilmiştir" denildi.