Tokat’ta Engelliler Günü dolayısı ile düzenlenen programda Vali Mustafa Taşkesen, koltuğunu engelli öğrencilere bıraktı. Valilik makamına oturan Mert, sempatik tavırları ile ilgi odağı oldu.

Tokat Vali Mustafa Taşkesen, Engelliler Günü dolayısı ile engelli öğrencileri makamında kabul etti. Vali Taşkesen, zihinsel engelli 6 yaşındaki Mert Diler’i kucaklayarak makam koltuğuna oturttu. Sempatik hareketleri ile programa katılanları gülümseten Mert, basın mensupları tarafından masaya konulan mikrofonu alarak açıklamalarda bulundu, şarkı söyledi. Mert’in şarkı söyleyerek ‘hadi oynayın’ şeklindeki sözleri ise programı katılanlara kahkahaya boğdu. Bu arada masadaki tespihi alarak tespih çeken Mert, basına poz verdi.

Vali Mustafa Taşkesen, bir ülkenin gelişmiş seviyesinin ölçümlerinden birisinin engellilere verdiği değer olduğunu kaydetti. Eskiden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda makamların çocuklara bıraktıklarını hatırlatan Vali Taşkesen, Engelliler Günü dolayısıyla Tokat’ta böyle bir gelenek başlasın istediğini belirterek, "Artık her Engelliler Günü'nde makamı bir engelli çocuğumuza bırakacağız” diye konuştu.

Öte yandan Özel Özgür Yaşam Eğitim Merkezi Öğretmeni Derya Kuflu, Mert’in 1,5 yıldır özel eğitim aldığını belirterek, “Zihinsel problemi olmasına rağmen Mert, eğitimlerimizde gayet başarılı. Gayet aktif ve iyi durumda gidiyoruz” diye konuştu. Mert ise vali olmaktan mutlu olduğunu kaydetti.