Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “Bir hekimin, sağlık hizmeti sunucusunun bir ebenin, bir hemşirenin hakkının matematiksel bir değeri olduğuna hiç inanmadım, hiç de inanmıyorum. İstiyoruz ki koşullarınız daha iyi olsun. Biz de daha iyi olması için emek sarf ediyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Ebeler ve Hemşireler” Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Sheraton Otel’de gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan Müezzinoğlu, sağlıkta son 10-12 yılda toplumun gözündeki sağlık hizmetlerini ve memnuniyetinin çok daha iyi noktalara geldiğini belirterek, “Yüzde 40’lardan yüzde 75’lere ulaşmasında en önemli memnuniyet kaynağı yine hemşirelerimiz, ebelerimiz, sağlık çalışanlarımız bu alamda toplumun teşekkür duygularını her zaman dolu dolu alıyorsunuz” diye konuştu.

Bakan Müezzinoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bir hekimin sağlık hizmeti sunucusunun bir ebenin, bir hemşirenin hakkının matematiksel bir değeri olduğuna hiç inanmadım, hiçte inanmıyorum. Bunun parasal matematiksel bir karşıtı olduğu kanaatinde değilim ve bunun ödeneceğine de inanmıyorum. Bizim medeniyetimizin bir ölçüsü bir mesajı var: “Sizlerin en hayırlınız insanlara en çok yararlı olanınızdır” der. Biz insanlara en çok yararlı olabilen, en çok faydalı olabilen hatta bazen bütün malını mülkümü versem de şu ıstırabımızdır kurtulabilsem denilen bir alanı dolduran ve bu anlamda insana, insanlığa, vatandaşa hizmet eden bir mesleğin mensuplarısınız. İstiyoruz ki koşullarınız daha iyi olsun. Biz de emek sarf ediyoruz daha iyi olmasıyla ilgili ama yine bu milletin imkânlarıyla bu millete dönüyoruz. Bu milletin yetiştirdiği evlatları olarak. İmkanlarımızı sizler adına, tüm sağlık çalışanları adına daha iyi değerlendirebilmek inşallah yarın ki toplantı da sayın Başbakanımıza da bu anlamda o fotoğrafı sunacak ve sizleri severek, onur duyarak, vicdani sorumluluklarınızı ön planda tutarak, geceli gündüzlü yaptığınız bu mesleğin diğer boyutundaki mutluluğunuza da memnuniyetinize de katkı sağlamayı gönülden arzu ettiğimizi bilmenizi isterim.”

Hemşire ve ebelerin artık özelden kaçıp devlet hastanelerine geldiğini anlatarak, “Nasıl 75 milyon insanımıza daha iyi daha gelişmiş sağlık hizmeti sunmak en büyük derdimizse, yine 500 bin sağlık çalışanımızın yarınlara daha çok umutla, daha çok güvenle bakmaları ve bu mesleğin mensubu olmaktan onur ve gurur duymalarını güçlendirecek koşulları da oluşturmak bizlerin görevi ve sorumluluğudur. Bu anlamda da duyarlılığımızın azalmadan arttığını bilmenizi isterim. Türkiye artık yalnız 77 milyon ülke insanına sağlık hizmeti sunan bir ülke olmayı kabullenebilecek bir noktada değil. Yakın coğrafyasından 1 milyar nüfusu olan yakın coğrafyaya sağlık turizminde sağlık hizmeti sunabilecek standartları olan ister ebe, ister hemşire, ister tıbbi teknoloji standartları anlamında bunu yakalamış bir Türkiye o anlamda önümüzdeki 3 yıl sonra inşallah şehir hastaneleriyle, çok daha bölgesel sağlık turizmi merkezleri haline kamu olarak da geleceğiz, özel sektör ve Türkiye olarak da geleceğiz” şeklinde konuştu.

“3 MAYIS'IN SAĞLIK BAYRAMI OLMASINI ÖNERİYORUM''

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Necdet Ünüvar ise sağlıkta farklı meslek gruplarının ayrı ayrı günleri olduğunu belirterek, ''Ayrı ayrı bu günler kutlansın, sorunlar dile getirilsin ama bir ortak gün belirleyip, bütün sağlık mensuplarını bir araya getirmemiz gerekiyor. Bunun için en uygun zaman 3 Mayıs 1920 Sağlık Bakanlığının kuruluş günüdür. 3 Mayıs'ta hem Sağlık Bakanlığının kuruluşunun kutlanmasını hem de sağlık mensuplarının bir araya gelip sorunları değil sevinci paylaştığı, bütün meslek mensuplarının ortak bir sağlık bayramı olmasını öneriyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Müezzinoğlu, 81 ilden gelen ebe ve hemşirelere hediyelerini ve plaketleri takdim etti.