Antalya’nın Konyaaltı Belediyesi, akülü engelli aracı istasyonunu hizmete açtı.

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştıracak yeni bir hizmeti hayata geçirdi. Akülü engelli aracı şarj istasyonu Konyaaltı Sosyal Hizmetler Merkezi (KOSHİM) bahçesinde hizmete açıldı. Hizmet memnuniyetle karşılanırken, 42 yıl önce yaralanarak tekerlekli sandalyeye mahkum olan Kazım Bölük isimli vatandaş, yaşadığı olayla birlikte hayatın kendisi için daha da zorlaştığını söyledi. Tekerlekli sandalye ile yaşamayı öğrendiğini belirten Kazım Bölük, sokaklarda karşılaştığı sorunların başında akülü aracının şarj problemi olduğunu anlattı. Bölük, sokakta aracının şarjının bitmesi halinde birilerinin yardımıyla el uzatmasını beklediklerini anlatarak, Konyaaltı Belediyesi’nin kurduğu şarj istasyonuyla artık çaresiz olmadıklarını söyledi.

ENGELLİLER İÇİN ETÜT MERKEZİ

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, engelli vatandaşların toplumun yararlandığı tüm olanaklardan bağımsızca yararlanabilmesi gerektiğini kaydetti. Böcek, bunun gerçekleşebilmesi için birçok projeyi hayata geçirdiklerini söyledi. Engelli vatandaşların faydalanması adına; rehabilitasyon ve destek hizmetlerii geliştirdiklerini, sosyal ve kapsayıcı programlar oluşturduklarını dile getiren Böcek, engelli bireyler için özel dizayn edilmiş engelli aracıyla da tüm vatandaşların hizmetinde olduklarını söyledi. Başkan Böcek, KOSHİM’de memur olmayı hedefleyen engelli bireyler için etüt merkezi açtıklarını, burada sınav tarihine kadar 65 kişiye çeşitli branşlarda eğitim verdiklerini kaydetti.

Konyaaltı Belediye Başkanı Böcek, son olarak akülü engelli aracı kullanan vatandaşlar için sokakta araçlarını şarj edebilecekleri istasyon kurduklarını belirtirken, KOSHİM bahçesinde kurulan istasyon merkezinde akülü araç kullananların kimseye ihtiyaç duymadan araçlarını şarj edebileceklerini sözlerine ekledi.