HABER / ERHAN AKBAŞ
www.haberercis.com
2014’ün 30 Mart’ında gerçekleşecek yerel seçimler öncesi partiler hazırlıklarını hız verirken, anket şirketleri de sandığın fotoğrafını çekmeye başladı.
Erciş'te Ak Partiden 18 kişi aday adaylığı başvurusunda bulunmuştu yapılan anket çalışmaları,temayül yoklaması ve mülakatların ardından elemeler yapıldı geriye sadece Erciş'ten 18 aday içerisinden Fatih Çiftçi'nin desteklediği Nasır Sinoğlu kaldı.
Millet vekilinin refaransıylada adını son 3'e yazdıran sinoğlunun dışında genel merkeze Van il teşkilatı nın referansı ile önerilen Abdulahat Arvas ve Eski Van Millet vekili Kerem Attun'dan oluşan 3 kişilik isim listesi ANAR (ANKARA SOSYAL ARAŞTIRMALAR MERKEZİ) tarafından ilçe merkezinde anket çalışması başlatıldı 14 kişilik bi Anketör gurubu tarafından yapılan ankette Erciş halkının yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi kanaatlerini tespit etmek amacıyla anket düzenledi.
Ankette 12 haziran 2011 millet vekili seçimlerinde oyunuzu hangi partiye verdiniz ,Bugün Türkiye’de bir millet vekili genel seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz, Bugün bir seçim olsa Erciş Belediye Başkanlığı için oyunuzu hangi partiye verirsiniz ve Erciş belediye başkan aday adaylarının isimlerinden oluşan sorular yöneltildi seçmene yöneltilen aday adayı isimleri ise şöyle Kerem ALTUN, Abdulahat ARVAS ve Nasır SİNOĞLU 3 aday adayından hangisini tanıyorsunuz diye Bin’e yakın Erciş’li seçmen ankete tabi tutuldu. Anketin ilçe merkezinde, köy mahalle ve beldelerde 3 gün boyunca devam edeceği iddia edildi.
Anketin ilk günü Bin’e yakın kişi üzerinde çalışma yapıldı ankette Kerem ALTUN’un isminin ön planda olduğu ve 3 aday içerisinden en çok tanınan aday oylamasında 1’ci olduğu gözlendi.
Yapılan anket çalışmasında kısa süreli gerginliklerde yaşandığı gözlendi bazı aday adayı destekcileri anket listesinde destekledikleri adayların isimlerini göremeyince anket çalışması yapan anketörlere tepkide bulundular bu listede bizim desteklediğimiz adayların isimleri neden yok diye tepki gösterdiler anket çalışması 2 gün daha devam edecek ve çıkan sonuçlar ANAR araştırma merkezince Ak Parti Genel Merkezine sunulacak ve en geç 11 ocak'ta Erciş Belediye Başkan Adayı Açıklanacak