İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu Çatalca Avrupa Yakası Müteferrik 1 İçme Suyu Temel Atma Töreni’ne katıldı.

Kobanê davası dünya basınında: ‘Karar, siyasi gerilimleri körükleyebilir’ Kobanê davası dünya basınında: ‘Karar, siyasi gerilimleri körükleyebilir’

İmamoğlu burada yaptığı açıklamada, AKP’nin İBB Başkanı adayı Murat Kurum’u işaret ederek " Çok eş zamanlı bir operasyon başladı. Yeni yeni filizlendirmeye çalışıyorlar. Operasyonun sahibini de belli ediyor. Ne zaman ki rakibim aday, hakkımda iftiralara başladı; aynı anda eş zamanlı sosyal medya üzerinden de aynı kampanya harekete geçti. Milyonlarca reklam vererek bu videoları herkesin görmesini istiyorlar. Siz bu videoları, bir önceki seçimden hatırlıyorsunuz. Bu kumpasın patronu, o zaman canlı yayında, milyonlarca vatandaşın gözüne bakıp ‘Ama montaj ama şu ama bu’ demişti. Sahibi çok belli. Kumpası yapanlara sesleniyorum. Öncelikle kendinize yapılmasını istemediğiniz bir şeyi bana da yapmayın. Yapmaya devam mı edeceksiniz, yine kaybedeceksiniz. Her babayiğidin yoğurt yiyişi farklıdır. Sizin o kumpaslarınız, iftira kampanyalarınız bende toz zerresi kadar leke bırakmaz. İşinize bakın." dedi.

"'KANAL İSTANBUL GÜNDEMİMİZDE YOK' AÇIKLAMASINA İNANMAYIN"

AKP'nin Kanal İstanbul projesine değinen İmamoğlu, "Ağızlarına almasalar da Kanal İstanbul denen ihanet projesiyle beraber Silivri’ye, Çatalca’ya uzanan alanları kontrolsüz bir biçimde, dehşet bir sürece taşıma gayretinde olanlar var. Bu, İstanbul’un sonu demek olur. Onlara karşı çok uyanık olmak ve el birliğiyle karşı durmak mecburiyetindeyiz. Bunlar ‘Gündemimizde yok’ diyorlar. Sakın inanmayın. Bunlar, seçimden önce her kılığa girerler. Bunlar, her türlü renge bürünürler. Bunlar, asıl niyetlerini gizlemeye çalışan insanlar ama ilk fırsatta harekete geçirecekler. Zaten ‘Yapmayacağız’ demiyorlar, diyemiyorlar." dedi.

İmamoğlu, 100 bin gence 15’er bin lira verilmesi, tek asgari ücretle ve tek emekli maaşıyla geçinen pazar desteği ekmek ve ulaşım desteği vaadinde bulundu. Evlilik desteğini 30 bin liraya çıkaracaklarını söyleyen İmamoğlu, "Bunu İstanbul genelinde, bu 5 yılda 100 bin çifte çıkaracağız. İhtiyaç sahibi lise ve üniversite öğrencisi gençlere yılda iki defa kıyafet kuponu desteği sağlayacağız." dedi.