Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde, okullardaki eğitime ara verilerek başlatılan uzaktan eğitim sürecinin takvimine ilişkin açıklamalarda bulundu. Selçuk, "Milli Eğitim Bakanlığı olarak Sağlık Bakanlığı, Bilim Kurulu ve ilgili birimlerle gerekli değerlendirmeleri yapıp, gereken önlemleri ivedilikle alma kararı içinde olduk. Uzaktan eğitim ve okullarımızdaki koruyucu sağlık ürünleriyle ilgili üretim hizmetlerine de kesintisiz olarak devam ediyor” dedi.

Selçuk, Bakanlar Kurulu’nda ortaya çıkan görüşmeler çerçevesinde uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesine karar verildiğini açıkladı. Selçuk, şu bilgileri verdi: “Tüm hazırlıklarımızı öğrencilerimizin bulunduğu koşullar perspektifinde düşünerek hazırlıklarımızı yapıyoruz. 11. ve 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerimizin EBA akademik destek platformuna yoğun talebinin olduğunun farkındayız. Bu yapay zeka destekli öğretim sistemi öğrencilerimize kendi hızında ve sıfırdan alarak öğretme üstüne kurulu bir sistem. Son birkaç gün içinde kaydolan 11. ve 12. sınıf öğrenci sayısının 1 milyona yaklaştığını söyleyebilirim. 13 Nisan 2020'den itibaren EBA canlı sınıf uygulamasında ilk 15 günde ders sayısı 650 bini aştı. Bu derslerin 150 bini ilk hafta yapıldı. İkinci hafta ise bu sayı 500 bin oldu.”

Selçuk, “Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Notları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecek. Öğrencilerimiz sıkıntıya girmesinler, zayıf not var ise herhangi bir şekilde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler" diye belirtti.(MA)