Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a giden Irak Başbakanı Mustafa Kazımi ile görüşen Şemhani, "terör örgütleri" olarak nitelendirdiği Kürt partilerin “silahsızlandırılması ve Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılması gerektiğini” belirtti.

Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Rojhılatlı örgütlerin “İran'a karşı hareketliliğinin arttığını ve bunun iki ülke sınırları için de endişe verici olduğunu” belirten Şemhani, "Bu örgütlerin süratle silahsızlandırılması ve Irak'tan çıkarılması zaruridir" dedi.

Kazımi de siyasi ve güvenlik alanındaki potansiyelini bölge ülkeleriyle daha yakın iş birliği ve istikrarın bozulmasına neden olan yanlış anlaşılmaların giderilmesi için harcamaya hazır olduklarını söyledi.

Beraberindeki heyetle Tahran'a gelen Kazımi İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile bir araya gelerek basın toplantısı düzenlemişti.

İranlı General Kürt Partileri Tehdit Etmişti

Geçtiğimiz hafta, Rojhılat sınırına ziyarette bulunan İran Devrim Muhafızları Kara Kuvvetleri Komutanı Muhammed Pakpur, Kürdistan Bölgesi’nde bulunan Rojhılatlı Kürt partileri tehdit etmiş ve saldırı yapacaklarını açıklamıştı.

Pakpur ayrıca Kürdistan Bölgesi halkından bu partilere ait üs ve karargâhlardan uzak durmaları çağrısında bulunmuştu.

Bu açıklamanın akabinde İran topçu birlikleri ve insansız hava araçları, Çoman ilçesine bağlı Balekayeti ve Sidekan’a bağlı Biradost bölgelerini bombalamıştı.