DAİŞ'in Rajava'da Hesekê’nin Xiwêran Mahallesi’nde bulunan Sina Cezaevi’ne yönelik 20 Ocak’ta başlattığı saldırının ardından İç Güvenlik Güçleri'nin başlattığı operasyon sürüyor. Devam eden operasyonlara dair sanal medya hesabından paylaşım yapan Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi Sorumlusu Ferhad Şamî, 300 DAİŞ’linin Sina Cezaevi’nde silahları ile birlikte İç Güvenlik Güçleri’ne teslim olduğunu açıkladı.

Şamî, teslim olan DAİŞ’lilerin fotoğrafları ile şu mesajı paylaştı: “Güvenli teslim çağrısının ardından, 300 terörist isyancı el-Saa'a hapishanesinde teslim oldu ve silahlarını teslim etti. Operasyon planlandığı gibi devam ediyor.”

QSD basın birimi bugün yaşanan gelişmelere dair yazılı açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada şunlar belirtildi: “Güvenli teslim ol çağrılarının ardından güçlerimiz, sabah saat 05.00’da, cezaevi içinde çetelerin içinde bulunduğunu bir binayı çembere aldı. Bunun üzerine yaklaşık 300 çete güçlerimize teslim oldu. Operasyon planlandığı gibi devam ediyor. QSD ve İç Güvenlik Güçlerinin Xiwêranê Mahallesi ve cezaevinde tutulan DAİŞ çetelerine destek vermek için kente gelen hücrelere dönük arama operasyonu devam ediyor. Hücre evlerde sıkışan gruplar, bölgede bulunan sivilleri canlı kalkan olarak kullandığı için operasyon dikkatli yürütülüyor. Bugün Xiwêranê Mahallesinde hücre evlerde saklanan çetelere dönük operasyonda 8 DAİŞ’li çete öldürüldü. Operasyonda bir savaşçımız şehit düştü."