Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Federal Meclis üyelerine yaptığı yıllık konuşmasında dünyanın her yerine ulaşabilecek nükleer bir füze denediklerini açıkladı.

ABD'nin anti balistik füze anlaşmasından (ABMT) çekildiğini hatırlatan Putin, anlaşmadan çekilmemesi için ABD'yi uzun süre ikna etmeye çalıştığını fakat bunun sonuç vermediğini belirtti. Rus lider bunun ardından sahip oldukları füze kapasitesi konusunda konuştu. Şu anki hiçbir füze savar sisteminin sahip olmadığı sesten hızlı füzelere sahip olduklarını belirten Putin, 2017 sonunda yeni bir nükleer füze denemesini yaptıklarını ve bu yeni füzenin dünyanın neredeyse her noktasına ulaşabileceğini söyledi. 

Rusya Devlet Başkanı, nükleer silahlarının yanında balistik silahlar konusunda da büyük bir kapasiteye sahip olduklarını ve bunun Suriye'de görüldüğünü söyledi. Putin, 
"Suriye operasyonu sayesinde, şimdi dünya, tüm temel silahlarımızın ismini biliyor" dedi. Putin ayrıca, ülkesinin, stratejik bakımdan önemli olan Kuzey Kutbu bölgesindeki  çıkarlarını korumak için burada askeri, bilimsel ve ulaşımla ilgili altyapısını güçlendirmekte olduğunu da vurguladı.