Suriye Demokratik Güçleri (QSD)  Genel Komutanı Mazlum Abdi Irak ve Suriye Uluslararası Koalisyon Komutanı General Paul Calvert ve ABD’li General Kenneth McKenzie ile yaptığı görüşmeye ilişkin Twitter hesabında bir açıklama yaptı. 

Mazlum Abdi, ABD öncülüğünde Irak ve Suriye'de IŞİD ile mücadele için kurulan Birleşik Ortak Görev Gücü Komutanı General Paul Calvert ve ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı Kenneth McKenzie ile yaptığı görüşmeye ilişkin sanal medya üzerinde paylaşımda bulundu. Mazlum Abdi, bölgede hem ekonomi hem de güvenlik ile ilgili konuları tartışmalarından çok memnun olduğunu söyledi.

Mazlum Abdi, yaptığı paylaşımda, Orgeneral Paul Calvert ve Orgeneral Kenneth McKenzie ile Suriye'nin kuzeydoğusunda ekonomi, güvenlik ve IŞİD'le mücadelenin devamı konularını ele aldıklarını söyledi.

ABDİ’DEN AÇIKLAMA

Mazlum Abdi sanal medyada yaptığı açıklamada şunları belirtti: “Güvenlik ve ekonomik engelleri tartıştığımız McKenzie ve Calvert görüşmesinden mutluk duydum. Öte yandan DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin varlığının devamı, bölgenin korunması ve güvenliğinin garanti altına alınması mesajlarını aldık.”