Kuzey ve Doğu Suriye’de “Mücadelemiz Kadın Devriminin güvencesidir” şiarıyla başlayan 8 Mart etkinlikleri devam ediyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bugün Kobanê’de Genç Kadın Birliği tarafından bisiklet yarışması düzenlendi.

10 yarışmacının katıldığı bisiklet yarışması Sarya Özgür Sokağı’ndan, Özgür Kadın Meydanı’na kadar sürdü. Bisiklet süren genç kadınlar arasında birinci olan Tilînaz Elî’ye ödül verildi.

Yarışmacılara hediyeler verildikten sonra etkinlik “Jin jiyan azadi” sloganlarıyla son buldu. 

Qamişlo’da Kongreya Star Ekonomi Komitesi kadın semt pazarının açılışını gerçekleştirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Qamişlo kentinde Kongreya Star Ekonomi Komitesi kadın semt pazarının açılışını gerçekleştirdi.Ekonomi Komitesi kadınların ekonomik alanda istihdamını sağlamak için ürettiği projeler kapsamında kent semt pazarının üçüncüsünü açtı. Açılan semt pazarı 14 dükkandan oluşuyor. 

Kadınlar için istihdam alanı

2018 yılında ilki Kuzey Doğu Suriye’nin Dêrîk kentinde açılan kadın semt pazarının ikincisi 2020 yılında Qamişlo’nun Amudê ilçesinde açıldı. Kongreya Star Ekonomi Komitesinin örgütlediği ve kent, ilçe beledeyelerinin de desteklediği semt pazarları kadınlar için önemli bir ekonomik alan.