Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’ye yönelik gerçekleştirilen suikast ve İran’ın buna karşı Irak’taki ABD üslerini hedef alarak verdiği cevap sonrası Birleşmiş Milletler'e yolladığı mektupta Tahran'a 'ön koşulsuz' müzakere çağrısında bulunan ABD’ye yanıt, İran’ın BM Daimi Temsilcisi Mecit Tahti Revançi’den geldi.

IRNA’ya konuşan Tahti Revançi, Amerika’nın İran halkı aleyhindeki düşmanlığına devam ederken işbirliği iddiasının anlaşılır olmayacağını ifade etti. Revançi, İran halkının bu sözlere kanmayacağını söyledi.

Revançi, öte yandan BM Genel Sekreteri Antonio Guetteres ve BM Güvenlik Konseyi Başkanına mektup gönderdi.

Revançi, dün gönderdiği belirtilen mektupta, İran’ın Irak topraklarında bulunan Amerikan üssüne düzenlediği füze saldırısının meşru müdafaa çerçevesinde olduğu kaydetti.

Revançi, mektubunda Kasım Süleymani’nin “İran ve bölgede eşsiz bir kahraman olduğunu ve Tahran’da düzenlenen cenaze törenine 5 milyon kişinin katılmasının Amerika’nın hesap hatasını gösterdiğini” belirtti.

Dışişleri Bakanı Zarif’e ABD tarafından vize verilmemesi ve İranlı diplomatlara New York’ta yasa dışı sınırlamalar getirilmesini de eleştiren Revançi, bunun BM ve Amerika arasındaki anlaşmanın çiğnenmesi olduğunu belirterek, Genel Sekreter Antonio Guetteres’tan bu hususta daha faal önlemler almasını beklediklerini ifade etti.