DAİŞ'in Hesekê’nin Xiwêran mahallesinde bulunan Sina Cezaevi’ne yönelik dün gerçekleştirdiği saldırı sonrası, İç Güvenlik Güçleri'nin başlattığı operasyon sürüyor. Demokratik Suriye Güçleri'nin (QSD) destek verdiği operasyonda şu ana kadar 23 DAİŞ üyesi çatışmada öldü, 89'u ise teslim oldu. 

Zihûr Mahallesi ve Xiwêran Mahallesiyle cezaevinin bazı koğuşlarından silahlanarak kaçma girişiminde bulunan DAİŞ'lilere yönelik başlattığı operasyon kapsamında, sabah saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda teslim olmak isteyen yaklaşık 20 kişilik DAİŞ grubunun diğer DAİŞ'liler tarafından öldürüldükleri öğrenilirken, şu saatlerde teslim olmak isteyen çok sayıda DAİŞ'linin fırsat kolladığı belirtildi.

Mahalledeki sivilleri canlı kalkan yapan DAİŞ'e karşı İç Güvenlik Güçleri'nin yürüttüğü operasyon çok ağır yürüyor. Buna rağmen çok sayıda sivilin DAİŞ tarafından öldürüldüğü, çok sayıda sivilinde yaralandığı öğrenildi. Mahalleden çıkarılan sivillerin hastanelere taşındığı belirtilirken, kalanlar için operasyonun dikkatle yürütüldüğü öğrenildi. 

Uluslararası Koaalisyon ise, uçak ve helikopterlerle havadan  çatışma bölgesini izlemeye aldı.(Rojava/MA)