Şarku’l Avsat’ta yer alan haberde, İran resmi haber ajansı IRNA’na dayandırılan açıklamalara göre, “Devrim’in ikinci adımı ve Süleymani metodu” isimli konferansta konuşan Safevi, İran Devrim Muhafızları’nın dış operasyonlar sorumlusu Kasım Süleymani’nin Suriye’de “Halk Seferberlik Güçleri (Haşdi Şabi) ve başka ülkelerden” 70 bin savaşçının bulunduğu 60 tugay kurduğunu belirterek, birçok uyruktan milislerin Kudüs Gücü Tugayı şemsiyesi altında savaştığını söyledi.

“BİR ÇOK UYRUKTAN OLUŞAN 82 TUGAY KURDU”

İran, Suriye’deki iç savaşa dahil olmasının ardından Suriye rejim ordusunun yanında Şii Afgan savaşçıların yer aldığı Fatimiyyun Tugayı, Pakistanlı savaşçılardan oluşan Zeynebiyyun Tugayu ve Iraklı milislerin bulunduğu Haydariyyun Tugayı’nı kurdu. Hamaney’in Başdanışmanı, ülkesinin bölgede onlarca silahlı milis örgüt kurma adımının “Süleymani okulunun stratejik yönetimi altında tehdidi fırsata çevirdiğini” ifade etti. Irak ve Suriye’deki konvansiyonel orduların yanında bu milislerin olmasını “önemli ve zor bir iş” diye nitelendiren Safevi, “Fakat Süleymani’de esneklik vardı” ifadesini kullandı.

Safevi, Süleymani’nin, ABD’nin ve bölgedeki müttefiklerinin stratejisine karşı ve 4 Arap ülkesinde Irak, Suriye, Yemen ve Lübnan’da üstlendiği askeri rolünün yanı sıra, Rusya, Türkiye, Afganistan ve Irak’ın devlet başkanlarıyla ‘stratejik’ düzeylerde diplomatik görüşmeler gerçekleştirdiğini de kaydetti.