Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te düzenlenen G-20 Liderler Zirvesi devam ediyor. Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, zirve kapsamında bugün ikili temaslarda bulunuyor.

İlk görüşmesini TSİ 16.30'da Japonya Başbakanı Shinzo Abe ile yapan Erdoğan, daha sonra Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüştü. Görüşme basına kapalı gerçekleşen toplantı bir saat sürdü.

Erdoğan görüşme sonrası kısa bir açıklamada bulundu. Erdoğan "Hayati konularda görüşme fırsatımız oldu. İdlib'le ilgili dörtlü zirve önem taşıyor. İdlib'le ilgili atmamız gereken farklı adımlar var. Türk Akımı ile ilgili görüşmeler önem arz ediyor" ifadelerini kullandı.

PUTİN: BU TOPLANTI VERİMLİ İŞBİRLİĞİMİZİN GÖSTERGESİ

Putin, Türkiye ile Rusya’nın çok farklı alanlarda işbirliğinin sürdüğünü de söyleyerek, “Aramızdaki ticari ilişkilerde istikrarlı bir artış var, bunu geçen yıl ve bu yıl gördük. Bugün sizi burada görmekten çok memnunum. Bu toplantıyı verimli işbirliğimizin bir göstergesi olarak kabul ediyorum” diye konuştu.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ile MİT Başkanı Hakan Fidan da hazır bulundu.

İKİNCİ GÖRÜŞME TRUMP İLE

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu görüşmenin ardından ABD Başkanı Trump ile bu akşam saat 20.20'de ikinci kez görüşmesi bekleniyor. Erdoğan, dün G20'deki temasları kapsamında ABD Başkanı Donald Trump'la ayaküstü bir görüşme gerçekleştirmişti.

Erdoğan'ın bu görüşmesinin ardından Japonya ve İngiltere başbakanları ile de görüşeceği bildirildi.