TSK’nin Irak Federe Kürdistan Bölgesi'ndeki Garê’ye yönelik operasyonunda PKK’nin alıkoyduğu 13 polis, asker ve üst düzey MİT mensuplarının hayatını kaybetmesi nedeniyle ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı.

Sözcü Ned Price’ın Twitter hesabından yayımladığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Amerika Birleşik Devletleri, Irak’taki Kürdistan bölgesinde Türkiye vatandaşlarının ölümü nedeniyle çok üzülmüştür. NATO müttefikimiz Türkiye’nin yanındayız ve son çatışmada hayatını kaybedenlerin ailelerine de taziyelerimizi iletiyoruz. Eğer Türkiyeli sivillerin ölümünün, PKK tarafından gerçekleştirildiği yönündeki haberler doğrulanırsa, bunu olabilecek en şiddetli şekilde kınıyoruz.”

ABD'nin açıklamasına tepki gösteren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu "Sözde terörle mücadele ettiğini söyleyen ülkeler (PKK katliamına) sessizler ya da 'eğer' ve 'ama'larla geçiştirmeye çalışıyorlar" dedi.

ABD BÜYÜKELÇİSİ BAKANLIĞA ÇAĞRILDI

Öte yandan, ABD'nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

ABD'nin Garê operasyonuna dair yaptığı açıklama sonrası Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, "ABD Büyükelçisi Satterfield bugün Bakanlığımıza çağrılarak ABD açıklamasına ilişkin tepkimiz en kuvvetli şekilde dile getirilmiştir" denildi.