Yale Üniversitesi'nden Dr. Mehmet Emin Adin'in sosyal medyadan paylaştığı ve kellik sorununun çözüldüğüne ilişkin paylaşımları şöyle:

"Kellik sorunu yaşayanlar için çok güzel bir haber. FDA kellik tedavisinde kullanılan bir ilacı ilk defa onayladı. Alopesia areata (bölgesel kellik) tedavisi için JAK inhibitorü Baricitinib’in kullanımı onaylandı. Tedavi öncesi ve sonrası örnek bir hastanın görüntüleri."

FVWmplKXEAEntiy

"İlacın ismi Olumiant. Tam veya tama yakın saç kaybı olan (kaş, kirpik vs) kişilerde (kadın erkek fark etmez) kullanılabilir. Çalışmaya göre, 4 mg kullanan hastaların üçte birinde en az %80 saç çıktığı gözlenmiş. İlaç ABD’de aylık 5$’a malolacak sigortası olmayanlara aylık 25$."

"İlacın çalışmasını yürütenlerden biri bizim üniversiteden Dr King. “Saçını, sakalını ve kaşlarını kaybeden bir hastamı tedaviye başladıktan kısa bir süre sonra saçları çıkmaya başladı ve tarih yazıldı, bu ilaç hastalığı sonsuza dek değiştirdi.”

FVUo3b_WIAEwhJy

Emin ayrıca çalışmanın andojenik yani erkek tipi kellikle ilgisi olmadığını da belirtti:

"Birden çok ülkede yapılan iki adet faz 3 çalışmasını yürüten bilim insanları (yukarıda paylaştığım görselde), androjenik tip (erkek tipi) saç dökülmesi olanların çalışmaya dahil edilmedidiklerini ama buna rağmen çalışmaya yanlışlıkla dahil olmuş olabileceklerini belirtmiş."