Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) sözcüsü Christian Lindmeier, İsrail’in saldırıda hedef aldığı Şifa Hastanesi'ne ilişkin açıklama yaptı.

Lindmeier BBC'ye yaptığı açıklamada, elektrik kesintisi ve yakıt kıtlığı nedeniyle onlarca prematüre bebeğin artık kuvözde tutulamadığını ve 45'e yakın böbrek hastasının diyalize bağlanamadığını söyledi.

Hastanede 600 hastanın tutulduğu ve diğer kişilerin koridorları sığınak olarak kullandığını belirten Lindmeier, hastanenin artık daha çok bir mezarlık halini aldığını ifade etti:

"Hastanede, gömülemeyen ya da morga konulamayan cesetler var. Hastane artık olması gerektiği gibi hizmet vermiyor. O artık daha çok bir mezarlık."

GAZZE'DEKİ DOKTORLAR: CESETLERİN İÇLERİNDEN KURTLAR ÇIKTIĞINI GÖRÜYORUZ

Yine BBC'ye konuşan Gazze'deki doktorlar, El Şifa Hastanesi içinde ve çevresindeki cesetlerin çürümeye başladığını söyledi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Dr. Marwan Al-Barsh, hastane bahçesinde 100'den fazla ceset olduğunu, morglarda kullanılan elektriğin kesilmesiyle durumun daha da şiddetlendiğini belirtti.

Elektriğin jeneratörleri hedef alan İsrail güçleri tarafından kesildiğini, bunun cesetlerin çürümesine yol açtığını ifade eden doktor, "İçlerinden kurtlar çıktığını görüyoruz" dedi. Güvenlik tehdidi nedeniyle ölüleri gömmekte zorluk yaşadıklarını söyleyen doktor, "Hastane içindeki ölülerimizi gömmemize izin vermeleri için işgal güçleriyle koordineli olmaya çalıştık ancak hastaneden çıkmaya kalkan kişilere doğrudan ateş ediliyor" ifadelerini kullandı.