Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı seçimi için gerekli yüzde 50+1 sistemi için “değişmeli” çıkışına, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “Muhtar seçmiyoruz” diye yanıt vermesi sonrası Cumhur İttifakı’nda çatlak olup olmadığı tartışılıyor. Bu açıklamaların ardından gözlerin çevrildiği dünkü görüşmenin gerçekleşmemesi ise dikkat çekti.

Görüşmenin gerçekleşmemesinin nedeninin ise Erdoğan’ın program yoğunluğu olduğu iddia edildi.

Erdoğan ile Bahçeli’nin Perşembe günü (dün) görüşmesi bekleniyordu. Ancak beklenen görüşme gerçekleşmedi. Saray kaynakları görüşmenin Erdoğan’ın ‘program yoğunluğu olduğu’ için gerçekleşmediğini belirtirken, MHP tarafından ise bu konu hakkında bir açıklama yapılmadı.

YENİ TALEPTE BULUNDU

Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor Doğu Perinçek: Türkiye, AK Parti-CHP koalisyonuna hazırlanıyor

Görüşmenin beklendiği saatlerde ise Bahçeli’nin “Atama bekleyen öğretmen kalmasın” talebinde bulunarak hükümetten yeni istekte bulunması dikkat çekti.

Bahçeli grup konuşmasında “Bu sistemin demokratik meşruiyet temeli yüzde 50+1’dir. Halk tarafından seçildiği ve hükümet TBMM’den güvenoyu almadığı için yönetimde istikrar ilkesi kendiliğinden gerçekleşmiştir. Yüzde 50+1 oyla Cumhurbaşkanı seçilmesi çoğulcu demokrasinin dünyaya emsal olacak şeklidir” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli sistemi savunurken “Muhtar değil cumhurbaşkanı seçiyoruz o yüzden bu kural elzemdir” demişti.