Van’ın Çatak Kaymakamlığı ve İlçe Emniyet Amirliği, bölgedeki yüzlerce öğrenciye karne hediyesi olarak uçurtma hediye etti.

Karnelerin dağıtılmasıyla 2012-2013 eğitim öğretim yılı kapanırken Çatak İlçe Kaymakamlığı ile resmi kurum amirleri, öğrencilere karne hediyesi olarak uçurtma hediye etti. Yaklaşık binin üzerinde uçurtma Çatak Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel, Çatak İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, Çatak İlçe Jandarma Komutanı İrfan Cirit, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Toy tarafından öğrencilere dağıtıldı.

Dağıtılan uçurtmalar öğrencilere büyük moral kazandırırken; Çatak İlçe Kaymakamı Kerem Süleyman Yüksel yaptığı açıklamada, “Acısı ve tatlısıyla bir eğitim öğretim yılını daha huzur içerisinde tamamlamış olduk. Yaklaşık bine yakın uçurtmayı kurum amirlerimizle beraber öğrencilerimize karne hediyesi olarak verdik. Özellikle zor şartlarda güzel neslin yetişmesine imkân sağlayan öğretmenlerimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bir hafta boyunca bütün okullarımızı ziyaret ederek kendileriyle hem tanışıp hem hediyelerini takdim ettik. İlçe emniyet teşkilatı da bizlerle birlikte çocuklarımızı ziyarete gelerek polisimizin güler yüzünü tanıtmış oldu. Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Çatak kırsalında çatışma Çatak kırsalında çatışma

Bir haftadır Çatak’taki bütün okulların ziyaret edildiğini belirten İlçe Emniyet Amiri Yılmaz Tamtürk, “İlçe kaymakamımız öncülüğünde öğrencilerle tanışıp sohbet etme fırsatını bulduk. Kendilerine karne hediyesi olarak ilerde bizleri hatırlayacağı şekilde uçurtmalarımızı hediye ettik. Eminim birçok öğrencimizin gönlünü kazandık. Bu tür faaliyetlerle Devletimizin güler yüzünü çocuklarımıza hissettirmeye devam edeceğiz” dedi.

ASLI ÖĞRETMENDEN BÜYÜK VEFA

Çataklı öğretmen Aslı Gülgün, 7 yıldır köy okulunda kendini çocuklara adayarak tayin istemedi. Çatak Onağıl İlkokulunda öğrencilere karne hediyesi olarak dağıtılan uçurtmalar saklı bir güzelliğinde gün yüzüne çıkarmış oldu. Yedi yıldır Onağıl köy okulunda görev yapan Aslı Gülgül’ün eğitim hikayesi bir çok kişiye ders oldu. Doğu görev süresi dolmasına rağmen tayin istemeyip çocukların eğitimine adayan vefalı öğretmen yaptığı açıklamada, “2006 yılından beri Çatak Onağıl İlkokulunda görev yapmaktayım. Öğrencilere olan düşkünlüğüm ve bölge insanına olan sevgimden dolayı tayin istemedim. Bu günde polislerimizin elinden dağıtılan karne hediyesi olan uçurtmalar öğrencilerimizin heyecanını çoğaltmıştır. Şimdiden bana yavrularımız polis olmanın yollarını sorup duruyorlar. Sayın kaymakamımıza ve ilçe emniyet amirimize bu nazik davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere hediye edilen uçurtmalar gökyüzünü süslerken, çocukların sevinci görülmeye değerdi.