Aldığı rüşvetler nedeniyle hakkında davalar açılan AKP’nin Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun torpille “özel kalem müdürü” olarak işe aldığı ve Belediye Başkan Yardımcısı, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü, Ruhsat Denetim Müdürü yaptığı AKP Bağlar Gençlik Kolları Başkanı Uğur Erekli’nin tüm görevlerine son verildi. 

Cizre’de 19 kişi serbest bırakıldı Cizre’de 19 kişi serbest bırakıldı

Bağlar Belediyesi’ndeki spor tesislerinin işletilmesinin verilmesiyle gündeme gelen Erekli’nin görevine, belediye yönetimini Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adaylarının kazanmasıyla son verildi. 

USULSÜZLÜKLE GÖREVE GELDİ

Rêzan Belediyesi Başkanlığını, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde Halkların Demokratik Partisi (HDP) adayı Zeyyat Ceylan kazandı. Ancak, AKP’nin Belediye Başkan Adayı Hüseyin Beyoğlu, Ceylan’ın Kanun Hükmünde Kararname ile kamu görevinden ihraç edildiğini, seçilme yeterliliği bulunmadığı iddiasıyla mazbatanın kendisine verilmesi talebiyle Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurdu. Seçim öncesi Ceylan’ın seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olduğuna karar veren YSK, Beyoğlu’nun başvurusuyla kararını değiştirerek, Ceylan’nın seçme ve seçilme yeterliliğine sahip olmadığını öne sürerek, mazbatayı ikinci gelen AKP’nin Adayı Hüseyin Beyoğlu’na verdi. 

Beyoğlu ise bir biri ardına imza attığı skandallarla gündeme geldi. Önce soyadını değiştiren kardeşini belediye başkanı yardımcısı yapan Beyoğlu, gelen tepkiler üzerine kardeşinin görevine son verdi. Daha sonra ise yine kardeşinin işlettiği özel okuldaki kayıt parasıyla velileri dolandırmasıyla gündeme gelen Beyoğlu, kendisinin de gayri resmi olarak ortak olduğu okulun borçlarını üstlendi. Ancak, bu borcun nasıl belediyenin kasasından ödendiğine dair kuşkular giderilmedi. 

Beyoğlu daha sonra bir iş insanından aldığı rüşvetle gündeme geldi. Belediye sınırları içinde bulunan ve imar izni verilen her daire için 50 bin TL rüşvet almakla gündeme gelen Beyoğlu’nun görevlendirdiği Belediye Başkan Yardımcısı Sıddık Aycıl ve Fen İşleri Müdürü Fırat Kılıç rüşvetten tutuklandı. Kendisi ise adli kontrol tedbirleri kapsamında serbest bırakıldı. 

Beyoğlu’nun gündeme geldiği başka bir konu ise şantajla, bir iş insana ait 2 plazaya el koyması oldu. Beyoğlu’nun bu iki plazadan birini eşi Dürdane Beyoğlu üzerine kaydettiği, diğerini ise kızının adına kaydettiği iddiaları yer aldı. 

Mezopotamya Ajansı