MHP lideri Devlet Bahçeli, DEM Partili Hakkari Belediye Başkanı Mehmet Sıddık Akış’ın gözaltına alınarak yerine kayyım atanmasını memnuniyetle karşıladı. Bahçeli, kayyım atayan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’yı da övdü: “İçişleri Bakanımızı ve mesai arkadaşlarını yürekten kutluyorum.”

Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, şunları söyledi:

Eşbaşkanlar Zeydan ve Uzunay’dan İmamoğlu’nu ziyaret etti Eşbaşkanlar Zeydan ve Uzunay’dan İmamoğlu’nu ziyaret etti

“Seçilmiş bir belediye başkanı düşününüz, PKK-KCK terör yapılanmasının üst düzey yöneticisi olarak görev alsın. Sözde vergiler toplasın, terörist ve benzeri eylemleri organize ederek halka katılımlarını sağlamak amacıyla baskı yapsın, esnafı PKK Terör örgütü adına tehdit etsin. Hakkari Belediye Başkanı hamdolsun görevden uzaklaştırılarak gözaltına alınmış Hakkari Valimiz başkan vekili olarak görevlendirilmiştir. İçişleri Bakanlığı’mız hukuk sınırları dahilinde devreye girmiştir.

Bir teröristin 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi demokrasiye kastetmek hukuku işlevsiz hale sokmak niyetiyle arkasından dolanma devlet ile yöre halkını karşı karşıya getirmenin hazırlığını yapmaktır. Bir PKK’lının 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmesi, seçimlere katılması başlı başına bir skandaldır! Türkiye muz cumhuriyeti, kabile devleti, işgal devleti değildir.

Şimdi gerçek emellerini maskeleyerek normalleşme ve yumuşama sözlerini tedavüle sokan demlenmiş CHP’ye sormak isterim bizim hangi konuda yumuşak olmamızı bekliyorsunuz? Demlenmiş CHP’ye sormak isterim bizim hangi konuda yumuşak olmamızı bekliyorsunuz?

SİNAN ATEŞ CİNAYETİ

Bir cinayet davasında Ülkü Ocakları’nın suçlanması tesadüf değildir. Hepsini takip ediyoruz. Yargıya intikal etmiş bir cinayetin ülkü ocaklarına suçu atanların sırtı sıvazlandı. Verilemeyecek bir hesabımızının olmadığını cümle alemle paylaşıyorum. Dostumuzu da düşmanımızı da tebrik ederiz.

Hesaplaşmaya hazırız. Hesap soracak yüreğe de sahip olduğumuzu bilmenizi istiyoruz. Hesaplaşacağız ama helalleşmeyeceğiz. Bu zamana kadar sustuk diye ülkücü katillerini unuttuğumuz anlamına gelmesin. Ülkücüyü terörle ilişkinlendirmek eninde sonunda mahcup olacak.”