Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekilleri Ali Bozan ve Perihan Koca, Mersin’de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan milletvekilleri, AKP ve kayyımların belediyelerde yarattığı tahribata dikkat çekti.  

18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi 18 yaşındaki genç şüpheli bir şekilde yaşamının yitirdi

Bazı basın yayın organlarında DEM Partili belediyelerle ilgili çıkan haberlere dikkat çeken Koca, “Tüm emek ve demokrasi güçleriyle beraber kayyım güçlerini nasıl çöpe atacağımıza dair Van’da çok ciddi bir cevap verdik. ‘Atı alan Üsküdar’ı geçti’ dönemi bitti. Bu dönemde kayyımlara izin vermek yok” dedi. Koca, annesine dair iddialara ilişkin, "2016’da vefat eden annemi de işin içine soktukları kirli bir kara propaganda yürütülüyor. Buna ilişkin Pazartesi günü suç duyurusunda bulunacağız. Tazminat davasından gelen ücreti de sokak hayvanlarına bağışlayacağım” ifadelerini kullandı. 

Akdeniz Belediyesi’nde önceki dönem AKP’li Belediye Başkanı Mustafa Gültak ve ekibinin tahribatlarına dair konuşan Bozan, “Geçmiş dönemden ortaya çıkan kimi rakamlar, kimi kişilere ödenen maaşlar ve ücretler vicdan yaralayıcıdır. Akdeniz Belediyesi’nin 2 şirketi var. Şirketlerinden birinde 10, diğerinde 6 kişi yönetim kurulu üyesi adı altında maaş alıyor. Bu kişilerden biri de AKP’li Akdeniz Belediye eski Başkanı Mustafa Gültak’tır. Gültak, başkanlık maaşının dışından bu şirketlerden birinden her ay 33 bin 800 lira maaş almış. Bu vicdansızlıktır” diye belirtti.