Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesinde 13 Ocak 2017 tarihinde evine yapılan baskınla gözaltına alınmasının ardından tutuklanarak yerine kayyım atanan Nisêbîn Belediyesi eski Eşbaşkanı Sara Kaya, tahliye edilmesinin ardından memleketi Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesine döndü. 9 Mayıs’ta Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye olan Kaya, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ve DEM Parti İl, ilçe örgütlerinin yanı sıra DEM Partili milletvekilleri ile belediye eşbaşkanlarının da aralarında olduğu kitle tarafından Sitîlîle (Akarsu) kavşağında karşılandı.

Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti Elektrik akımına kapılan 2 kişi hayatını kaybetti

Heyet ile beraber DEM Parti Nisêbîn İlçe Örgütü binası önüne geçti. Burada partililer ile bir araya gelen Kaya, beraberindekiler ile beraber beyaz güvercinler uçurdu.

İlçe binası önünde kendisini karşılayanlara seslenen Kaya, Nisêbîn halkı ile birlikte direndiklerini, amaçlarının barış ve özgürlük olduğunu dile getirerek, “Biz bunu istedik ama büyük bir savaş yaşandı. Nisêbîn her dönem direnişin ve kadınların şehridir. Bugün yine direniyor. Ben tutuklandıktan sonra da arkadaşlarımız tutuklanmaya devam etti. Değişen bir şey olmadı. Bugün buradayım. Sizlere direnen kadınların selamını getirdim. Gülnaz ananın selamını, takipçisi olduğumuz kadınların selamlarını getirdim. Onlar da tek tek çıkacaklar. Bugün onların içerde olmasından dolayı üzgünüz. Ama onlar da çıkacak” dedi.

Açıklamanın ardından Kaya ve beraberindekiler parti binasına geçti.