Van'da Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, DEM Parti adayı Abdullah Zeydan'ın mazbatasının gaspı sürecinde yaşananlar AKP'de tartışma yaratmaya devam ediyor. 

AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi yapılmış, Van halkı iradesini ortaya koymuştur. Kazanan adaya mazbatasının verilmemesi millî iradeye saygısızlıktır, kabul edilemez. Hukukî tartışmaların ötesinde; meselenin özü, siyasi olarak gösterilmesi gereken tavır budur" demişti.

Kulis: Süleyman Soylu kabineye geri dönecek Kulis: Süleyman Soylu kabineye geri dönecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmanı Mehmet Uçum ise Zeydan'a mazbata verilmemesini protesto edenleri hedef alırken, "Muhalefetin tüm aktörlerinin ve daha çarpıcısı iktidar içinde yer aldığı kabul edilen ve neo liberal zehirle zihin dünyalarını batıcılığa teslim etmişlerin Van olayında aldıkları tutumların kaydedildiğini de herkes fark eder" açıklaması yapmıştı. 

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı yaptığı “Van ilimizdeki belediye başkanı seçimi ile ilgili 1 Nisan günü zuhur eden cinnet hali durumunu, YSK verdiği isabetli kararla sonlandırdı” sosyal medya paylaşımını daha sonra silmişti.

Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikalar Başkanvekili Mehmet Uçum’un Zeydan ile ilgili sürece dair AKP'lileri hedef alan açıklamasına AKP içinden tepkiler sürüyor.

"Hiçbir şey olmamış gibi davranamayız” diyen AKP MKYK Orhan Miroğlu, Uçum’un açıklamalarına “Partimizin sembolü haline gelmiş bir dostumuz, partimizin siyasi ve hukuki işler başkanı olarak konuşur bir başka dostumuz 'devlet adına kayıt' tutarsa, hiçbirimiz Cumhurbaşkanımızın bizi davet ettiği yüzleşmeyle ‘gerçek bir yüzleşme’ yaşayamayız.” dedi.

AKP MKYK Üyesi Aziz Babuşcu da Uçum'a adını anmadan "Devlet farkında! Devlet okudu! Not edildi! Kaydedildi! Devlet haddini bildirir! Bu anlayış bize uymaz, bizi temsil edemez. Milletin Evi’nden millete parmak sallayamazsınız! Sizin üslubunuz ile söyleyeyim, haddinizi aşıyorsunuz." paylaşımı yaptı.