Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 50+1 sistemini eleştiren Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin ardından sisteme sahip çıkmasının AK Parti'de nasıl yankı bulduğunu yazdı. 

Babacan, AK Parti'lilerin şaşırmadığını belirtti. Babacan'ın aktardığına göre sistem değişikliği ile ilgili yapılan özeleştirilerde "HÜDA PAR ve Yeniden Refah gibi partileri TBMM’ye taşımak ve etki alanlarını arttırmak yanlıştı" denildi. 

Babacan'ın aktardığına göre yapılan yorumlarda, “Bahçeli’nin bu yaklaşımı bekleniyordu. Aksi sürpriz olurdu. MHP kendisine her an ihtiyaç duyulacak bir yapıdan vazgeçmez. Hiçbir sorumluluğu olmadan, sistemin içinde edindiği pozisyondan memnun. Bu mekanizmanın değişmesini istemeyeceği belliydi” denildi.

Erdoğan'dan Bahçeli'ye seçim sonrası ilk ziyaret Erdoğan'dan Bahçeli'ye seçim sonrası ilk ziyaret

Ayrıca, "Bu sistemin kısa sürede sorunlar yaratacağını o dönem dile getirenler arkadaşlar oldu ama partide yankı bulmadı. Büyük partilerin küçük partilere mahkum olacağını söylemiştik. HÜDA PAR ve Yeniden Refah gibi partileri TBMM’ye taşımak ve etki alanlarını arttırmak yanlıştı. Yerel seçimlerde özellikle taşra kentlerinde bu partileri dikkate almak zorunda kalıyoruz" yorumu yapıldı. 

Yazının tamamı…